Bromma Ridklubbs styrelse

Sophie Piir Ordförande

Jag är en klassisk återvändare som kom tillbaka till Äppelvikens Ridskola som vuxen: ett mycket nostalgiskt ögonblick att plötsligt stå i lilla ridhuset igen – men nu som förälder! Jag delar nämligen min passion för hästar och ridsport med mina båda döttrar Märta och Tyra som också syns en hel del i stallet. Sedan 2017 sitter jag i styrelsen och sedan 2020 som ordförande. Jag uppskattar det härliga gänget vi är i styrelse, TK och U-SEK, och inte minst ridskolan – och det jobb vi gör tillsammans för att förvalta och utveckla vår verksamhet för både barn, unga och vuxna. Ridskolan har så många fina hästar och ponnies, men två som har en särskild plats i mitt hjärta är de båda stona Corinne och Lambi (som inte finns med oss längre ♥️).

Om ni har frågor, tankar och idéer eller vill engagera er i vår förening – tveka inte att höra av er till mig eller någon av oss andra! 

Lotta Gustavsson Medlemsansvarig

Jag är ny i styrelsen från 2021 och är medlemsansvarig tillsammans med Lena Hansson. Det är intressant att få lära sig mer om Bromma Ridklubb och ridskolans verksamhet. Jag började hänga på Äppelviken när min dotter Vendla började rida för sex år sedan. Det har blivit många timmar på läktaren genom åren. Efter tre år kände jag att det var dags att själv komma upp på hästryggen efter tjugo års uppehåll. Gick en återvändarkurs i ett annat stall och började rida där. Sen fick jag till min glädje en plats här på Äppelviken. Nu rider jag på lördagar och ofta en vardagkväll. Ibland hoppar jag in och mockar och soppar lite när dottern jobbar, bara för att det är mysigt att hänga i stallet. Jag har också upptäckt att det är riktigt mysigt att åka och höa tillsammans på kvällen

Lena Hanson Medlemsansvarig

Jag heter Lena Hanson och är medlemsansvarig i BRK. Jag har bara ridit på Äppelviken i ungefär ett år och jag rider framför allt på fredagmorgnar. Jag är ganska nyligen hemflyttad från USA där jag bodde i sex år där jag ägde ett Oldenburgsto som heter Brooklyn. Jag tycker att det är jätteroligt att vara engagerad i ridklubben och ser verkligen fram emot alla aktiviteter som är på gång. 

Katarina MacLeod Utbildningar och events

Jag heter Katarina MacLeod och jag är ansvarig för utbildning i styrelsen. Det är jag som brukar ordna till exempel clinics, grönt kort kurs och eller föredrag. Jag brukar vara i stallet på måndagkvällar. Att rida eller bara vara i stallet är det bästa jag vet så jag är där så ofta jag kan, gärna på morgonen. Mina favorithästar är Twist och Wizard och så tycker jag Sunny är en underbar liten ponny. 

Tina Blix Kommunikationsansvarig

Jag sitter i styrelsen sedan februari 2021 och har rollen som kommunikationsansvarig tillsammans med Amelie. Har ridit på Äppelvikensridskola sedan 2019. I tonåren hade jag en egen D-ponny som jag tävlade lite smått och efter att jag flyttat till Stockholm gjorde jag ett litet uppehåll på ca 25 år, tills jag nyligen började rida igen. Det är verkligen helt fantastisk att få ägna tid åt dessa underbara djur igen. Har många favoriter i stallet men just nu ligger Empire, Atticus, Wizard och Flipper högt på listan. Ni hittar mig vanligtvis i stallet på tisdag-, torsdag- och lördag förmiddag

Amelie Furborg Kommunikationsansvarig

Jag heter Amelie och är kommunikationsansvarig tillsammans med Tina, sedan januari 2022. Jag har ridit sedan jag var barn och älskar allt som stallet ger. Samvaron och myset med hästarna, själva ridningen och att utvecklas som ryttare, det där lugnet som infinner sig när man precis har fodrat kvällshö – och så det sociala och de vänskaper som uppstår. Mina bästa vänner idag som vuxen är de tjejer jag satt i ungdomssektionen med som tonåring. Numera rider även min dotter Doris, och det är häftigt att se stallet genom hennes ögon. Jag är på Äppelviken på onsdagar. lördagar och ofta någon mer vardagskväll. Jag är så glad över alla fina hästar på Äppelviken, men favoriten just nu är härliga Lady.

Nina Spegel Caféansvarig

Hej, jag heter Nina Spegel och är caféansvarig i styrelsen för Äppelvikens Ridskola. Mitt mål är att ta upp ridningen och bli så duktig att jag kan börja i en vuxengrupp framöver. Tills dess hänger jag gärna i stallet och tittar på när min dotter rider. Gosar, sopar, mockar och snackar med alla trevliga människor.  

Jan Eriksson System- och IT ansvarig

Jag heter Jan Eriksson och är ny i styrelsen sedan 2021. Jag är ansvarig för IT-frågor.

Efter att ha varit basket- och fotbollstränare så blev jag hästpappa när dottern valde ridningen före bollsporterna. När min dotter började på Äppelviken blev det mer tid för mig i stallet.

Som att det inte räcker med tiden på Äppelviken, så tillbringar jag även en del tid i stallet där familjens häst står. Med många år på läktaren och i stallet så lär jag mig mer och mer om ridning och hästar varje gång.

Maria Wahlström Fritidsverksamheten

Tack vare min dotter Bonnie, som rider på Äppelviken sedan ett par år, så har jag mitt i livet insett hur fantastiskt det är med hästar och allt runt omkring. Jag är numer en glad nybörjare själv, otroligt svårt men mest fantastiskt att få förmånen att lära sig något nytt och utvecklas. Sedan mars i år är är jag med i BRK styrelse och är imponerad av allt driv och engagemang som finns. Roligt att få vara med att bidra, jag brinner särskilt för en trygg och meningsfull fritid för barn och ungdomar.

Caroline von Heidenstam Sekreterare

Jag heter Caroline von Heidenstam och är ny i styrelsen sedan 2022.

Jag har alltid älskat djur i allmänhet och hästar i synnerhet och tycker att stallet är den mest rogivande platsen man kan vara på. När vi flyttade ut till Bromma 2016 tog jag upp ridningen som legat på paus sen jag var barn. Numera rider både jag och två av mina döttrar här på Äppelviken två gånger i veckan. Och som styrelseledamot har jag en ursäkt att hänga ännu mer i stallet och lära känna klubbens verksamhet bättre.

Försäkring

Alla medlemmar i föreningar anslutna till Svenska Ridsportförbundet omfattas av en olycksfallsförsäkring hos Folksam. Försäkringen gäller för alla aktiviteter som bedrivs i föreningens regi eller i samverkan med föreningen och omfattar även föreningsmedlemmar då de deltar i aktiviteter som arrangeras av andra medlemsföreningar. Försäkringsskyddet gäller även vid resa till och från aktiviteten och vid medlemmens enskilda ridning/träning av häst. Vid anmälan om skada erfordras att ansvarig person för verksamheten på skadeanmälan bekräftar att den skadade omfattas av försäkringen. Med reservation för ändringar, fullständiga villkor för försäkringen finns här

Vi tackar vår huvudsponsor