Året med Bromma Ridklubb

Under ett verksamhetsår på Bromma Ridklubb arrangeras massor av roliga, lärorika och sociala aktiviteter – häng med så berättar vi mer!

Tävlingssäsong 2 och 3

Nu är det nytt år, och vårens klubbtävlingar drar i gång. Vi ordnar debutantdressyr och debutanthoppning igen, och under våren arrangeras sedan två omgångar av samma tävlingar som under säsong 1. På våren deltar vi i allsvenskans division 3 med ett lag i ponnyhoppning och ett i hästdressyr, och vi arrangerar även nu enstjärniga tävlingar, där en omgång av ponnyallsvenskan i hoppning och en omgång av hästallsvenskan i dressyr ofta ingår.

Påskäggsjakt

Påsklovet innebär traditionsenlig påskäggsjakt tillsammans med usek. De anmälda deltar i lag om två, och ena benet hopknutet med kompisen. Sen är det dags att ge sig ut i skogen och på tid hitta så många påskägg som möjligt. Det här är en rolig och uppskattad aktivitet för våra mindre (och ibland större) medlemmar.

Maskeradhoppning

Den 1 maj är kreativitetsnivån hög i stallet – det är dags för den årliga maskeradhoppningen. Bedömningen är dels stilhoppning, dels ekipagets utklädnad. Välkomna till en av årets roligaste happenings!

Klubbmästerskap

De elever som deltar i klubbtävlingarna under året kan samla på sig championatspoäng, och det är dessa poäng som avgör vilka som får tävla i klubbmästerskapen – i hoppning och dressyr för ponny och häst. Klubbmästerskapen äger rum i slutet av maj och juni, och avslutar tävlingsåret.

Öppet Hus

Varje år den 6 juni öppnar vi tillsammans med ridskolan upp för Öppet Hus för alla ridande med familj och vänner! Under dagen finns möjlighet till både ponnyridning (för barn) och prova-på ridning för vuxna! Vill du hellre titta på bjuds det även på uppvisning till häst. Ungdomssektionen hittar på roliga aktiviteter och ordnar även en och annan ansiktsmålning. Vårt populära café serverar nygrillat, kaffe och fika! Kom och träffa alla aktiva och lär dig mer om hästar, ridsport och inte minst föreningens verksamhet! Alla intäkter under dagen går oavkortat till klubbens verksamhet. 

Grillfest & prisutdelning KM

Innan alla hästar släpps iväg på bete och hästarna får ett välförtjänt sommarlov dukar vi fram till en gemensam grillfest! Lagom till kaffet koras årets klubbmästare i olika kategorier och vinnare av guld- och silverhäst uppmärksammas! En fin avslutning på ”ridskoleåret”.  Håll utkik efter anslag i stallet mot slutet av terminen – alla är välkomna! 

Sommarbete

Runt midsommar åker hästarna iväg på ett välförtjänt sommarbete. Hästarna brukar fördelas på ett par olika ställen, ibland åker de norr över mot Norrtäljetrakten medan en del åker ut på Ekerö och njuter av närhet till kompisar, härligt gräs och en och annan fluga. 

Tävlingssäsong 1

Tävlingsåret består av tre säsonger/omgångar. Vi startar hösten med debutantdressyr och debutanthopppning för de elever som vill börja tävla. Under hösten arrangerar vi sedan klubbtävlingar för häst och ponny. I dressyr arrangeras LC:1, LC:2 och LB:1 för ponny samt LC:1/LC:2, LB:1 och LB:3 för häst, samt hoppning i klass 2 och klass 1. Under hösten deltar vi även med ett hopplag i ridsportallsvenskan division 4, och vi arrangerar två enstjärniga tävlingar i hoppning för ponny och häst med en omgång av allsvenskan.

Uppstartsveckor för nya elever

I augusti startar ridåret på Bromma Ridklubb och Äppelvikens ridskola, och under uppstartsveckan har vi introduktion för alla nya elever. I samband med varje nybörjarlektion berättar representanter från styrelsen, ungdomssektionen och tävlingskommittén om vår verksamhet – och hälsar alla varmt välkomna!  

Spökrunda

Till ungdomssektionens ruskiga och otroligt populära spökrunda är alla välkomna – även kompisar och familjemedlemmar som inte är medlemmar i klubben. Någon vecka efter höstlovet är det dags. Kvällen börjar med spökhistorier i ridhuset och sen är det dags för själva spökrundan i skogen, där man möter de läskiga usek-spökena. Efteråt, när alla pustat ut, serveras korv och saft i klubbis.

Luciashow

När det är som mörkast, i mitten av december, bjuder usek på en såväl finstämd som fartfylld luciashow. Det brukar bjudas på teater, luciatåg med klubbens medlemmar och barn, överraskningar och besök av tomten! Dessutom utses årets ungdomsledare, årets kompis, årets ponny och årets häst. Alla är välkomna – och i entrépriset ingår glögg och lussebullar.

… och mycket mer!

Det är inte bara spökjakter, tävlingar och öppethus som arrangeras av Bromma Ridklubb, under året har vi även utbildningar i grönt kort, det anordnas pysselkvällar av både u-sek och fritidsledare och det sker utbildning av både barn och föräldrar i stallvett. Detta sker lite utspritt över året och följer inget mönster likt ovan aktiviteter. Är man intresserad av något av detta rekommenderas att t ex följa Bromma Ridklubb och Fritidsledare på facebook eller U-sek på Instagram, eller så kikar man in här på hemsidan lite då och då där vi lägger upp kommande aktiviteter som nyheter.