Bromma Ridklubb

Bromma Ridklubb bildades 1939 och är en av av Stockholms Läns största ridklubbar. Vi har cirka 600 medlemmar och hälften av dem är barn och ungdomar. Vi vill främja en verksamhet som stimulerar till ett livslångt intresse för hästen och ridsporten.

Bromma Ridklubb (BRK) är en ideell förening som tillsammans med Äppelvikens Ridskola arbetar för en trygg tillvaro och bra gemenskap i stallet, teoretisk och praktisk utbildning och roliga aktiviteter, utöver lektionsridningen. Äppelvikens Ridskola håller i all lektionsverksamhet och driver stallet med hästarna och all personal, medan Bromma Ridklubb står för all avsutten verksamhet.
All vår verksamhet är helt beroende av engagemanget från våra medlemmar och deras föräldrar. Välkomna att engagera er och ta del av vår fina samvaro i alla åldrar med våra ungdomar och hästarna i fokus. Det finns många olika sysslor att bidra med vare sig man har hästkunskap sedan tidigare eller inte.
När man rider vid Äppelvikens Ridskola är det obligatoriskt att vara medlem i Bromma Ridklubb. Som medlem i klubben är man även automatiskt medlem i Svenska ridsportförbundet. Det innebär bland annat att man omfattas av deras olycksfallsförsäkring.
För att bli medlem: maila namn, adress och personnummer till info@brommaridklubb.nu

Året med Bromma Ridklubb

Under ett verksamhetsår på Bromma Ridklubb arrangeras massor av roliga, lärorika och sociala aktiviteter – allt från utbildning i stallvett, grönt kort och pysselkvällar till påskäggsjakt, maskeradhoppning och tävlan i allsvenskan. Häng med så berättar vi mer!
Klicka här för verksamhetsåret i text och bild.

Bromma Ridklubbs årsredovisning  

Här kan du ta del av Bromma ridklubbs årsredovisning.

Klicka här för årsredovisningen 2023

 

BRKs styrelse

Vår styrelse leder klubbens verksamhet och består av elva medlemmar som väljs vid årsmötet. I styrelsen finns även representanter från ridskolan, ungdomssektionen och tävlingssektionen.

Tävlingskommittén

Tävlingskommittén arrangerar tävlingar på olika nivåer i både dressyr och hoppning för ponny och häst. Varje år arrangeras också större inbjudningstävlingar där ekipage från andra ridklubbar kommer och tävlar hos oss. Vi har också lag i Allsvenskan som representerar BRK.

Ungdomssektionen

Vår aktiva ungdomssektion (U-SEK) arrangerar aktiviteter för både stora och små. Missa inte den årliga påskäggsjakten, spökrundan vid Halloween och årets höjdpunkt; Luciashowen. U-SEK ordnar även skötartävlingar, pizzakväll, pluggmys, chokladbollstävling och mycket mer.

Fritidsledare

Med stöd av Stockholms stad har vi möjlighet att ha en fritidsledare på plats som är tillsammans med barnen i klubbis på vardagseftermiddagarna. Fritidsledaren ansvarar för skötarsystemet finns på plats för att och bidra till en trygg miljö i stallet.

Vi värdesätter

  • Respekt och kunskap
  • Ärlighet och glädje
  • Vilja och kreativitet
  • Rättvisa

Vår verksamhetsidé

Bromma Ridklubb är en ideell förening och sammanslutning av för ridsporten intresserade med ändamål att bl.a. främja ridningen i Sverige på sätt som anges i Ridsportförbundets stadgar.

Bromma Ridklubb ska, i samverkan med Äppelvikens Ridskola, främja en verksamhet som stimulerar till ett livslångt intresse för hästen och ridsporten.

Försäkring

Alla medlemmar i föreningar anslutna till Svenska Ridsportförbundet omfattas av en olycksfallsförsäkring hos Folksam. Försäkringen gäller för alla aktiviteter som bedrivs i föreningens regi eller i samverkan med föreningen och omfattar även föreningsmedlemmar då de deltar i aktiviteter som arrangeras av andra medlemsföreningar. Försäkringsskyddet gäller även vid resa till och från aktiviteten och vid medlemmens enskilda ridning/träning av häst. Vid anmälan om skada erfordras att ansvarig person för verksamheten på skadeanmälan bekräftar att den skadade omfattas av försäkringen. Med reservation för ändringar, fullständiga villkor för försäkringen finns här