Fritidsledare på plats varje vardag

Varje dag besöker många barn och ungdomar ridskolan i samband med sina ridlektioner eller bara för att hänga med hästarna och kompisarna. Med stöd av Stockholms stad har vi möjlighet att ha en fritidsledare på plats som är tillsammans med barnen i klubbis på vardagseftermiddagarna.

Fritidsledaren finns hos så att vi kan erbjuda klubbens medlemmar i åldern 7-20 år en trygg, inbjudande och meningsfull fritid när de vistas på anläggningen. Fritidsledaren finns på plats i stallet måndag till fredag klockan 15.00-18.00 (tider anslås varje vecka på sociala medier och på fritidsledarens anslagstavla i stallet).

Fritidsledaren har till uppgift att:

  • vara en god förebild i umgänget med hästar och bidra till en trygg miljö i stallet
  • arbeta aktivt med att motverka mobbing och utanförskap
  • hålla i skötarsystemet och anordnar skötarkurser
  • stötta Ungdomssektionen
  • stötta barn och ungdomar så att alla hjälps åt att hålla snyggt och prydligt.

Hej alla glada!

Jag heter Sandra, är 21 år gammal och är fritidsledare på Bromma Ridklubb! I stallet har ofta med mig min sidekick Alice, hon är en jaktlabrador som älskar två- och fyrbenta nästan lika mycket som hon älskar mat.

Jag har ridit sedan innan jag kunde gå och har själv varit aktiv ridskoleryttare som ung, på senaste år har jag dessutom jobbat på ridskola som instruktör samt i skola som resurs. Så barn/ungdomar och hästar är verkligen det bästa jag vet! Hösten 2022 började jag dessutom plugga till lärare.

Idag har jag en 7-årig hopphäst i stallet som jag tävlar och tränar hoppning med.

Med vänlig hälsning,

Sandra Sandra Frykenstam Regner och Alice (och min häst Potter)

Håll koll på vad som händer

För att se mer vad vi hittar på i stallet kan ni kika in på Facebook (Bromma Ridklubb Fritidsledare) eller Instagram (fritidsledarebromma).

Frågor eller funderingar? Hör av dig!

0722-50 50 94 eller flbrommabrk@gmail.com

Stallvett

Teoriundervisningen har nu bytt namn och går under Stallvett!

Bromma Ridklubb har i samarbete med Äppelvikens Ridskola huvudansvar för stallvettsundervisningen. Stallvett handlar om att utveckla kunskaper kring hästar och ridning ingår i medlemsavgiften till Bromma Ridklubb och sker både i samband med ridlektion och som avsutten verksamhet. Stallvettsutbildningen riktar sig till er som rider JN och J2

Samlingsplats för stallvett är alltid uppropsbänken i stallet!

Men du kan alltid öva hästkunskap och testa dig i hästkunskapspel, kanske utmana dina stallkompisar.

Skåp

I stallet finns det 48 skötarskåp, i varje skåp finns det plats för 3 skötare.

Dessa skåp är framförallt till för dig som skötare att förvara skötarlåda/väska mm.

För att få tillgång till ett skötarskåp måste du alltså vara skötare och för att få nyckeln till skåpet betalar du en avgift på 100kr som finns för att betala underhåll av skåpen samt kopiera upp nya nycklar. All skåpadministration sköts av fritidsledaren.

Sen finns det skåp uppe i klubbis och våra omklädningsrum som man kan hyra på årsbasis.

Önskar du hyra ett av dessa skåp kontaktar du fritidsledare Sandra på flbrommabrk@gmail.com

Skötarsystemet

Skötarsystemet finns för att alla barn och ungdomar i stallet ska få möjlighet att lära sig ta hand om en häst och vilket ansvar det medför. När man är skötare bör man vara i stallet och sköta sin häst eller ponny minst 2 dagar/ vecka, med vissa undantag.

Hur blir jag skötare?

För att bli en skötare krävs det att man rider i lägst J2 och genomför en skötarkurs på tre tillfällen, som sedan avslutas med ett prov, antingen skriftligt eller muntligt.

Regler

För att skötarsystemet ska fungera så bra som möjligt finns det vissa regler som alla skötare måste följa:

  • Rykta hästen varje gång du sköter
  • Ta hand om hästens utrustning 1 gång/ vecka
  • Tvätta vattenkopp och krubba 1 gång/ vecka
  • Vara en god förebild i både stallet och klubblokalerna.
Skötarmöten

När man är skötare är det viktigt att man går på skötarmöte ca 4 ggr/ år. Vid frånvaro på ett skötaremöte är det även där viktigt att du hör av dig till fritidsledaren i god tid, annars riskerar du att mista din plats som skötare. Information om mötesdatum kommer alltid upp på anslagstavlan i stallet minst 1 vecka i förväg.

Frånvaro

Har du inte möjlighet att sköta, t.ex. pga sjukdom eller att du ska resa bort, hör du av dig till fritidsledaren. Om du inte hör av dig när du är borta blir frånvaron ogiltig. Om det upprepas allt för många gånger kan din plats som skötare gå vidare till någon annan.

Frågor

Övriga frågor gällande skötarsystemet, vänligen kontakta Sandra,

Mail: flbrommabrk@gmail.com   Telefon: 0722- 50 50 94