Fritidsledare på plats varje vardag

Varje dag besöker många barn och ungdomar ridskolan i samband med sina ridlektioner eller bara för att hänga med hästarna och kompisarna. Fritidsledaren finns på plats på vardagseftermiddagarna för att erbjuda elever i åldern 7-20 år en trygg, inbjudande och meningsfull fritid när de vistas på anläggningen. 
Fritidsledaren har till uppgift att:
  • vara en god förebild i umgänget med hästar och bidra till en trygg miljö i stallet
  • arbeta aktivt med att motverka mobbing och utanförskap
  • hålla i skötarsystemet och anordnar skötarkurser
  • stötta Ungdomssektionen
  • stötta barn och ungdomar så att alla hjälps åt att hålla snyggt och prydligt.

Jag heter Alice Fuxe och är fritidsledare på Bromma Ridklubb sedan hösten 2023.

Min uppgift i klubben är att finnas till hands för de barn och ungdomar som befinner sig i stallet på sin fritid. Jag är även ansvarig för skötarsystemet, skåpen i klubbis samt är ansvarig för teorilektionerna för JN och J2.

 

Jag har hållit hus på Äppelvikens Ridskola ända sen jag var liten och känner både ponnysarna och storhästarna väl. Förutom att ha ridit, tävlat och jobbat i stallet, har jag suttit med i Bromma Ridklubbs ”stallkompisarna” och i ungdomssektionen i flera år. Dessutom har jag jobbat som lägerledare på flera av ridskolans ridläger samt gått Svenska Ridsportförbundets Ungdomsledarkurs. Jag har alltså ganska stor erfarenhet av att leda och jobba med yngre och tycker det är väldigt roligt! 
Jag tog studenten i somras (2023) och är nu redo för nya utmaningar där jag kan utvecklas tillsammans med barnen och ungdomarna i stallet.
Förhoppningsvis ska vi kunna få ut så mycket som möjligt utav detta år – både rent kunskapsmässigt, men vi ska också ha väldigt kul och se till att alla kan känna sig trygga och välkomna i stallet! Ibland kanske jag även har med mig min hund Miller. Han är en svart jaktlabbe med mycket energi men är hur snäll som helst!
Som fritidsledare kommer jag finnas på plats i stallet varje mån, tis, ons och tors. Under dessa dagar är jag där mellan kl 15-18:30, förutom på tisdagar då jag är där redan från kl 14. Om ni letar efter mig finns jag oftast i stallet, i teorisalen eller på kontoret. Ifall man behöver komma i kontakt med mig de dagar eller tider jag inte är på plats så är mejl eller mina sociala medier det bästa sättet!
Hoppas vi ses!
/Alice 🙂

Håll koll på vad som händer

För att se mer vad vi hittar på i stallet kan ni kika in på Facebook (Bromma Ridklubb Fritidsledare) eller Instagram (fritidsledarebromma).

Frågor eller funderingar? Hör av dig!

0722-50 50 94 eller flbrommabrk@gmail.com

Stallvett

Teoriundervisningen har nu bytt namn och går under Stallvett!
Bromma Ridklubb har i samarbete med Äppelvikens Ridskola huvudansvar för stallvettsundervisningen. Stallvett handlar om att utveckla kunskaper kring hästar och ridning ingår i medlemsavgiften till Bromma Ridklubb och sker både i samband med ridlektion och som avsutten verksamhet. Stallvettsutbildningen riktar sig till er som rider JN och J2
Samlingsplats för stallvett är alltid uppropsbänken i stallet!
Men du kan alltid öva hästkunskap och testa dig i hästkunskapspel, kanske utmana dina stallkompisar.

Skåp

I stallet finns det 48 skötarskåp, i varje skåp finns det plats för 3 skötare.
Dessa skåp är framförallt till för dig som skötare att förvara skötarlåda/väska mm.
För att få tillgång till ett skötarskåp måste du alltså vara skötare och för att få nyckeln till skåpet betalar du en avgift på 100kr som finns för att betala underhåll av skåpen samt kopiera upp nya nycklar. All skåpadministration sköts av fritidsledaren.
Sen finns det skåp uppe i klubbis och våra omklädningsrum som man kan hyra på årsbasis.
Önskar du hyra ett av dessa skåp kontaktar du fritidsledaren på info@brommaridklubb.nu

Skötarsystemet

Skötarsystemet finns för att alla barn, ungdomar och vuxna i stallet ska få möjlighet att lära sig ta hand om en häst och vilket ansvar det medför. När man är skötare bör man vara i stallet och sköta sin häst eller ponny minst 2 dagar/ vecka, med vissa undantag.

Hur blir jag skötare?

För att bli en skötare krävs det att man rider i lägst J2 och genomför en skötarkurs på tre tillfällen, som sedan avslutas med ett prov, antingen skriftligt eller muntligt.

Regler

För att skötarsystemet ska fungera så bra som möjligt finns det vissa regler som alla skötare måste följa:

  • Rykta hästen varje gång du sköter
  • Ta hand om hästens utrustning 1 gång/ vecka
  • Tvätta vattenkopp och krubba 1 gång/ vecka
  • Vara en god förebild i både stallet och klubblokalerna.
Skötarmöten

När man är skötare är det viktigt att man går på skötarmöte ca 4 ggr/ år. Vid frånvaro på ett skötaremöte är det även där viktigt att du hör av dig till fritidsledaren i god tid, annars riskerar du att mista din plats som skötare. Information om mötesdatum kommer alltid upp på anslagstavlan i stallet minst 1 vecka i förväg.

Frånvaro

Har du inte möjlighet att sköta, t.ex. pga sjukdom eller att du ska resa bort, hör du av dig till fritidsledaren. Om du inte hör av dig när du är borta blir frånvaron ogiltig. Om det upprepas allt för många gånger kan din plats som skötare gå vidare till någon annan.

Frågor

Övriga frågor gällande skötarsystemet, vänligen kontakta Sandra,

Mail: flbrommabrk@gmail.com   Telefon: 0722- 50 50 94