Tävlingskommittén

Tävlingskommittén (TK) i Bromma Ridklubb har en bred och aktiv verksamhet. TK anordnar och ansvarar för tävlingar på klubbnivå, men även för de lokala tävlingar som arrangeras två gånger per år.
Det är dock inte bara tävlingarna i sig som det satsas på, man ordnar även clinics och kurser i till exempel vad man gör på en framridning, sitsträning och programridning.
TK ansvarar också för att hinderparken är i gott skick och att cafeterian hålls öppen på klubbtävlingsdagarna
Tävlingskommittén består av 10-12 personer, där samtliga innehar ansvarsposter eller är representanter från ridskolan. TK har även med en representant i styrelsen. Varje år hålls cirka fem protokollförda sammankomster. 
Har du tankar, idéer och förslag på förbättringar av klubbtävlingsverksamheten är du välkommen att ta kontakt med någon i TK eller e-posta till tavling@brommaridklubb.nu
 
Jane Hindersson Ordförande

Jag heter Jane Hindersson och jag tillhör dressyrsektionen, är ordförande i TK samt styrelserepresentant.

Jag började rida när jag var 11år efter att jag övertalat mina föräldrar om att hästar var en roligare hobby än balett.

Favorithäst just nu Bob – liten häst (ponny) med stor potential. Han är både söt och har det coolaste namnet i stallet.

Dagar då jag är i stallet är tisdagar och tävlingsdagar.

Om jag måste välja mellan dressyr och hoppning, så blir det dressyr. Föredrog hoppning i yngre dagar men när jag började rida storhästar så blev hindrens för höga för min smak.

Den bästa funktionärsposten Speaker eller resultatansvarig. Jag gillar att ha koll på läget och se till att andra har koll. Då passar det bra att vara den som förmedlar det som händer via högtalarna eller vara den som säkerställer att tävlingsresultaten blir rätt.

Ett speciellt tävlingsminne När jag tävlade Albin på våra inbjudningstävlingar i dressyr våren 2015. Ca en vecka tidigare hade jag ramlat av en unghäst och brutit handleden. Detta stoppade inte mig och Albin från att starta och vi red ihop fina poäng och placering trots gipsad arm.t

Anna-Carin Lindqvist Funktionärsansvarig

Jag heter Anna-Carin Lindqvist, tillhör dressyrsektionen och är funktionärsansvarig i TK.

Jag började rida när jag var ca 6 år och Vavva var min första ridlärare.

Favorithästen är Chez Nous som har en härlig humor och en hel del humör.

Dagar då jag är i stallet är alltid på onsdagskvällar och tävlingsdagar. Jag försöker även varva morgonridning måndag och/eller fredag.

Om jag måste välja mellan dressyr och hoppning blir det dressyr alla gånger. Känslan när man hittar samspelet med hästen är fantastisk.

Den bästa funktionärsposten Svårt, det finns så många roliga. Jag gillar att ha lite övergripande koll som funktionärsansvarig, samling mm men också caféet där man får prata med alla glada besökare och tävlande.

Ett speciellt tävlingsminne Det var superkul att få rida Chez Nous på en av våra lokala tävlingar. Han var lite upprörd över att det inte var som vanligt på området och det blev ganska ”mycket” häst att rida men han skötte sig strålande.

Anna Thuresson Resultatansvarig

Jag heter Anna Thuresson, tillhör dressyrsektionen och är resultatansvarig i TK.

Jag började rida när jag var 5 år.

Favorithäst just nu Svårt. Rolex hade en speciell plats i mitt hjärta och jag saknar honom. Annars finns det många fina hästar; t.ex Twist, Wizard och Dexter.

Dagar då jag är i stallet Alltid på tisdagar, och ofta varannan fredag.

Om jag måste välja mellan dressyr och hoppning, så blir det: Dressyr! Det är så fantastiskt när man hittar samspelet med hästen och kan göra mycket med så lite inverkan som möjligt.

Den bästa funktionärsposten I domartornet: speaka och hålla koll på resultaten.

Ett speciellt tävlingsminne När jag var 11–12 år och tävlade hoppning i Svarta Hingsten Cup. Jag kom till distriktsfinal. Det var stort. 😊

Sara de Woul Sekreterare

Jag heter Sara de Woul, tillhör dressyrsektionen och är sekreterare i TK.

Jag började rida när jag var 10 år gammal och har ridit på Äppelvikens ridskola sedan dess.

Favorithäst just nu Min absoluta favorithäst är Corlanda men jag tycker även mycket om Twist och Albin.

Dagar då jag är i stallet är torsdagskvällar, i den gruppen som endast rider dressyr, men jag försöker även vara i stallet när vi har tävlingar eller andra aktiviteter.

Om jag måste välja mellan dressyr och hoppning så rider jag helst dressyr.

Den bästa funktionärsposten Jag är gärna funktionär på våra lokala tävlingar och sedan många år tillbaka har jag haft sekretariatet som ansvarspost.

Inger Kvarfordt Dressyransvarig

Jag heter Inger Kvarfordt och jag tillhör dressyrsektionen.

Jag började rida för länge länge sen.

Favorithästar Dexter för att han är så kul att rida och dessutom är han Coco Chanels son (som jag skötte när hon jobbade på ridskolan) och Chez Nous som är min nuvarande sköthäst

Dagar jag är i stallet Tis-, tors-och söndagar

Om jag måste välja mellan dressyr och hoppning: Dressyr såklart.

Bästa funktionärsposten Banpersonal (hoppning) och dörröppnare/löpare (dressyr) då får man se alla ritter o är med där det händer.

Ett speciellt tävlingsminne Dom gånger jag fått tävla på våra lokala tävlingar på Mescalero och Beata.

Katti Wright Hoppansvarig

Jag heter Katti Wright och jag tillhör hoppsektionen.

Jag började rida När jag var ca 9 år.

Favorithäst just nu Finns många hästar jag gillar men favoriten är Empire för att han är så rolig att rida och otroligt fin att hoppa. Han har dessutom en härlig personlighet och temperament!

Dagar då jag är i stallet är måndagar och varannan fredag.

Om jag måste välja mellan dressyr och hoppning, så blir det hoppning för att det är så fantastiskt kul! Älskar att hoppa själv, vara på hopptävling eller följa större tävlingar som mästerskap, världscupen och GCT på TV.

Den bästa funktionärsposten: något hopprelaterat som banbyggare, banpersonal eller tidtagare.

Ett speciellt tävlingsminne: jag har fått förmånen och förtroendet att tävla flera fantastiska hästar från ridskolan under åren och är tacksam för alla de upplevelserna och minnena, men vinster i de laghoppningar jag varit med i har varit lite extra speciella. Så kul att få tävla i lag med några av mina bästa kompisar och få dela glädjen som kommer med en vinst!

Viveca Engman Hoppansvarig

Jag heter Viveca Engman och jag tillhör hoppsektionen.

Jag började rida En shettis som hette Crazy boy när jag var 10 år. Vi var lika gamla och han blev min bästa vän. Oj vad jag flög av, men det gjorde inget för på den tiden skulle man trilla av 100 gånger innan man blev en bra ryttare och det ville jag bli även då.

Favorithäst just nu På en klar förstaplats ligger Calle. Han är min drömhäst som har allt man kan önska sig: gosig, nyfiken, reaktionssnabb, mjuka gångarter och så har han underbara språng. Tequila har jag varit kär i länge. Att hoppa henne ger en magisk känsla, men dressyren är en desto större utmaning som jag önskar att jag fick till. Boven har också en särskild plats i mitt hjärta.

Dagar då jag är i stallet är onsdagar och varannan fredag.

Om jag måste välja mellan dressyr och hoppning, så blir det hoppning. Det är det bästa som finns, men dressyren är ju grunden, så den kommer man inte undan.

Den bästa funktionärsposten Jag växlar gärna mellan olika uppgifter. Banbygge är något jag vill lära mig mer om.

Ett speciellt tävlingsminne har jag från en tävling i terränghoppning på irländska Flowerhill för ett par år sedan. Oväntat blev det två vinster samma dag i par med Karin, en annan ryttare från BRK. Vi red tre hästar var den dagen, så det var mycket att hålla reda på. Hon var hjärnan som fokuserade på de ca 3 km långa terrängbanorna med olika sträckning och hinderalternativ medan jag var motorn som såg till att vi höll farten på galoppsträckorna. Vår glädje och irländarnas förvåning den dagen! Att få dela upplevelsen med både tvåbenta och fyrbenta vänner var speciellt.

Ebba Wraghe Hoppansvarig

Jag heter Ebba Wraghe och jag tillhör hoppsektionen.

Jag började rida när jag var jätteliten, så länge jag kan minnas. Ett av mina första minnen är att min mamma satte upp mig en shetlandsponny.

Favorithäst just nu Det är svårt, gillar alla hästar. Men om man får välja två så är det Twist och Grey! De har båda två fantastisk inställning och anstränger sig för sin ryttare. Twist är lyhörd, mjuk, supergullig att pyssla med och hoppar helt fantastiskt! Grey har lite mer ponnybusigt sinne och även han hoppar fantastiskt. Både Twist och Grey är riktiga toppenhästar!

Dagar då jag är i stallet är tisdagar och varannan fredag

Om jag måste välja mellan dressyr och hoppning, så blir det hoppning! Gillar när det är lite action, fart och fläkt. Men det blir ingen bra hoppning utan bra dressyr som grund…

Den bästa funktionärsposten Banchef på hopptävling, väldigt roligt och lärorikt att prata med banbyggaren. Det är mycket att hålla koll på, hinder, bommar och logistik. Skrivare på dressyrtävling, det gör inget att man blir lite trött i handen efter ett tag. Det är rätt så spännande att höra vad domaren har att säga.

Ett speciellt tävlingsminne att titta på vår 2019 när Peder Fredricson tog hem segern och Malin Baryard kom tvåa i en Grand Prix under Global Champions Tour. Det var mäktigt att se! Mitt eget bästa tävlingsminne var BRKs lokala tävlingar 2018 när jag kom femma med fina hästen Beata (som egentligen var dressyrhäst). Hon hoppade perfekt på varje hinder, prickade in varje distans och var en riktig stjärna! Ärevarv på hemmaplan var underbart!

Klara Palm Dressyransvarig

Jag heter Klara Palm och tillhör dressyrsektionen i TK.

Jag började rida när jag var ungefär sex år gammal. Redan vid några års ålder började jag dock sno min mammas ridstövlar, så det fanns aldrig någon tveksamhet om vilken aktivitet jag ville ägna mig åt.

Favorithästen är Dexter, Wizard och Fille. Men jag håller fortfarande på att lära känna Äppelvikens fantastiska hästar, och set fram emot många nya härliga bekantskaper!

Dagar då jag är i stallet är tisdagskvällen och en del tävlingsdagar. Hoppas även kunna vara i stallet lite fler dagar framöver!

Om jag måste välja mellan dressyr och hoppning blir det utan tvekan dressyr. Det är svårt, ibland frustrerande och alldeles, alldeles underbart att få jobba på att kommunicera med hästen på ett bra sätt.

Den bästa funktionärsposten Jag gillar att skriva på dressyrtävling då det ofta är både lärorikt och roligt att få höra domarens kommentarer. Utöver ridningen är bakning också ett stort intresse, så cafétjänst är också alltid uppskattat! Jag kommer säkert också agera sjukvårdsansvarig på en del tävlingar framöver.

Ett speciellt tävlingsminne När jag och Eden, hästen som betydde allt för mig, kom trea i lektionshästmästerskapen. Eden och jag växte upp tillsammans men hade det bitvis lite kämpigt. Då var det fantastiskt att känna att allt tålamod lönade sig.

Martina Löfgren Dressyr- och hoppansvarig

Jag heter Martina Löfgren, tillhör dressyr- och hoppsektionen

Jag började rida när jag var 8 år.

Favorithäst just nu Jag har många favoriter! Skulle vilja önska mig alla i julklapp:) Men två som ligger mig extra varmt om hjärtat är Floh och Empire. Floh är min sköthäst och gamla tävlingskompis från ponnytiden. Han kan vara lite busig men förstår när det verkligen gäller och skärper då till sig och presterar på topp! Empire har lyckats charma mig dels genom sina fina kvaliteter inom ridningen, han är en dröm att rida, men framför allt genom sin positiva attityd, alltid lika arbetsvillig och glad!

Dagar då jag är i stallet är onsdagar och varannan fredag.

Om jag måste välja mellan hoppning och dressyr, så kan jag inte välja. Älskar både hoppning och dressyr och skulle gärna rida fälttävlan där båda grenarna inkluderas!

Den bästa funktionärsposten Ponnycoach! Jag brukar vara ponnycoach på en del tävlingar vilket innebär att jag hjälper ryttarna på framridningen att förbereda sig inför att gå in på tävlingsbanan. Det är kul att få engagera sig i ponnyryttarnas tävlande, mycket nervositet innan start och allt som oftast stor glädje efteråt!

Ett speciellt tävlingsminne Mitt bästa tävlingsminne är från våren 2015 då jag fick chansen att vara med och tävla för Bromma ridklubbs ponnylag i hoppallsvenskan, jag red Floh. Det var en så himla rolig upplevelse att få visa upp sin favorithäst, rida i lag och hänga med alla kompisar från bästa ridklubben. Jag har två extra speciella minnen från denna tävling. Det ena är då jag var inne på tävlingsbanan och efter 3:e hindret så kom det plötsligt en tromb som blåste ner halva banan, hinderstöd och dekorationer välte till höger och vänster. Både hästen, jag och domaren blev förstummade. Mitt andra speciella minne från allsvenskan är då jag och Floh för första gången red en felfri ritt och fick en clear round-rosett!

Britta Klinga Hoppansvarig

Jag heter Britta Klinga och tillhör hoppsektionen

Jag började rida när jag var 6 år på Äppelviken. Första ponnyn jag red hette Dandy😊

Favorithäst just nu Marit! Atticus och Corinne ligger också högt upp på listan.

Dagar då jag är i stallet, tisdagar.

Om jag måste välja mellan dressyr och hoppning, Utan tvekan hoppning!

Den bästa funktionärsposten, På banan, framhoppning med kidsen eller domartornet.

Ett speciellt tävlingsminne När jag vann ett kval på min D-ponny Rambo till Prins Carl Philips trofé på Ryttarstadion. Jag trillade av efter sista hindret men det var precis bakom mållinjen!

Maja Mårdén Hoppansvarig

Jag heter Maja Mårdén och jag tillhör hoppsektionen.

Jag började rida när jag var 8 år.

Favorithäst just nu är Atticus! Han är väldigt rolig att rida och framför allt att hoppa. Jag gillar att han är en så otroligt glad och positiv häst med en väldigt stark personlighet. 

Dagar då jag är i stallet är tisdagar och tävlingsdagar.

Om jag måste välja mellan dressyr och hoppning så skulle jag välja hoppning, men jag tycker det är väldigt roligt att rida dressyr också. 

Den bästa funktionärsposten är där man får se så mycket som möjligt av de som tävlar, som banpersonal eller tidtagare på hopptävling.

Ett speciellt tävlingsminne bland många härliga minnen från både klubbtävlingar och lokala tävlingar är från KM i hoppning 2008, som jag vann tillsammans med hästen Esset. Både jag och Esset var nog långt ifrån favorittippade den tävlingen och målet var mest att ha kul inne på banan. Vi hade så pass kul att vi lyckades få till en både snabb och felfri runda, och det räckte hela vägen till vinst!