Tävlingskommittén

Tävlingskommittén (TK) i Bromma Ridklubb har en bred och aktiv verksamhet. TK anordnar och ansvarar för tävlingar på klubbnivå, men även för de lokala tävlingar som arrangeras två gånger per år.
Det är dock inte bara tävlingarna i sig som det satsas på, man ordnar även clinics och kurser i till exempel vad man gör på en framridning, sitsträning och programridning.
TK ansvarar också för att hinderparken är i gott skick och att cafeterian hålls öppen på klubbtävlingsdagarna
Tävlingskommittén består av 10-12 personer, där samtliga innehar ansvarsposter eller är representanter från ridskolan. TK har även med en representant i styrelsen. Varje år hålls cirka fem protokollförda sammankomster. 
Har du tankar, idéer och förslag på förbättringar av klubbtävlingsverksamheten är du välkommen att ta kontakt med någon i TK eller e-posta till tavling@brommaridklubb.nu
 
Jane Hindersson, Ordförande & Dressyransvarig

Jag heter Jane Hindersson och jag tillhör dressyrsektionen, är ordförande i TK samt styrelserepresentant.

Jag började rida när jag var 11år efter att jag övertalat mina föräldrar om att hästar var en roligare hobby än balett.

Favorithäst just nu Bob – liten häst (ponny) med stor potential. Han är både söt och har det coolaste namnet i stallet.

Dagar då jag är i stallet är tisdagar och tävlingsdagar.

Om jag måste välja mellan dressyr och hoppning, så blir det dressyr. Föredrog hoppning i yngre dagar men när jag började rida storhästar så blev hindrens för höga för min smak.

Den bästa funktionärsposten Speaker eller resultatansvarig. Jag gillar att ha koll på läget och se till att andra har koll. Då passar det bra att vara den som förmedlar det som händer via högtalarna eller vara den som säkerställer att tävlingsresultaten blir rätt.

Ett speciellt tävlingsminne När jag tävlade Albin på våra inbjudningstävlingar i dressyr våren 2015. Ca en vecka tidigare hade jag ramlat av en unghäst och brutit handleden. Detta stoppade inte mig och Albin från att starta och vi red ihop fina poäng och placering trots gipsad arm.t

Anna-Carin Lindqvist, Tävlingsledare & Funktionärsansvarig

Jag heter Anna-Carin Lindqvist, tillhör dressyrsektionen och är funktionärsansvarig i TK.

Jag började rida när jag var ca 6 år och Vavva var min första ridlärare.

Favorithästen är Chez Nous som har en härlig humor och en hel del humör.

Dagar då jag är i stallet är alltid på onsdagskvällar och tävlingsdagar. Jag försöker även varva morgonridning måndag och/eller fredag.

Om jag måste välja mellan dressyr och hoppning blir det dressyr alla gånger. Känslan när man hittar samspelet med hästen är fantastisk.

Den bästa funktionärsposten Svårt, det finns så många roliga. Jag gillar att ha lite övergripande koll som funktionärsansvarig, samling mm men också caféet där man får prata med alla glada besökare och tävlande.

Ett speciellt tävlingsminne Det var superkul att få rida Chez Nous på en av våra lokala tävlingar. Han var lite upprörd över att det inte var som vanligt på området och det blev ganska ”mycket” häst att rida men han skötte sig strålande.

Anna Thuresson, Resultatansvarig

Jag heter Anna Thuresson, tillhör dressyrsektionen och är resultatansvarig i TK.

Jag började rida när jag var 5 år.

Favorithäst just nu Svårt. Rolex hade en speciell plats i mitt hjärta och jag saknar honom. Annars finns det många fina hästar; t.ex Twist, Wizard och Dexter.

Dagar då jag är i stallet Alltid på tisdagar, och ofta varannan fredag.

Om jag måste välja mellan dressyr och hoppning, så blir det: Dressyr! Det är så fantastiskt när man hittar samspelet med hästen och kan göra mycket med så lite inverkan som möjligt.

Den bästa funktionärsposten I domartornet: speaka och hålla koll på resultaten.

Ett speciellt tävlingsminne När jag var 11–12 år och tävlade hoppning i Svarta Hingsten Cup. Jag kom till distriktsfinal. Det var stort. 😊

Sara de Woul, Sekreterare

Jag heter Sara de Woul, tillhör dressyrsektionen och är sekreterare i TK.

Jag började rida när jag var 10 år gammal och har ridit på Äppelvikens ridskola sedan dess.

Favorithäst just nu Min absoluta favorithäst är Corlanda men jag tycker även mycket om Twist och Albin.

Dagar då jag är i stallet är torsdagskvällar, i den gruppen som endast rider dressyr, men jag försöker även vara i stallet när vi har tävlingar eller andra aktiviteter.

Om jag måste välja mellan dressyr och hoppning så rider jag helst dressyr.

Den bästa funktionärsposten Jag är gärna funktionär på våra lokala tävlingar och sedan många år tillbaka har jag haft sekretariatet som ansvarspost.

Inger Kvarfordt, Dressyransvarig

Jag heter Inger Kvarfordt och jag tillhör dressyrsektionen.

Jag började rida för länge länge sen.

Favorithästar Dexter för att han är så kul att rida och dessutom är han Coco Chanels son (som jag skötte när hon jobbade på ridskolan) och Chez Nous som är min nuvarande sköthäst

Dagar jag är i stallet Tis-, tors-och söndagar

Om jag måste välja mellan dressyr och hoppning: Dressyr såklart.

Bästa funktionärsposten Banpersonal (hoppning) och dörröppnare/löpare (dressyr) då får man se alla ritter o är med där det händer.

Ett speciellt tävlingsminne Dom gånger jag fått tävla på våra lokala tävlingar på Mescalero och Beata.

Katti Wright, Hoppansvarig

Jag heter Katti Wright och jag tillhör hoppsektionen.

Jag började rida När jag var ca 9 år.

Favorithäst just nu Finns många hästar jag gillar men favoriten är Empire för att han är så rolig att rida och otroligt fin att hoppa. Han har dessutom en härlig personlighet och temperament!

Dagar då jag är i stallet är måndagar och varannan fredag.

Om jag måste välja mellan dressyr och hoppning, så blir det hoppning för att det är så fantastiskt kul! Älskar att hoppa själv, vara på hopptävling eller följa större tävlingar som mästerskap, världscupen och GCT på TV.

Den bästa funktionärsposten: något hopprelaterat som banbyggare, banpersonal eller tidtagare.

Ett speciellt tävlingsminne: jag har fått förmånen och förtroendet att tävla flera fantastiska hästar från ridskolan under åren och är tacksam för alla de upplevelserna och minnena, men vinster i de laghoppningar jag varit med i har varit lite extra speciella. Så kul att få tävla i lag med några av mina bästa kompisar och få dela glädjen som kommer med en vinst!

Klara Palm, Dressyr- & Sjukvårdsansvarig

Jag heter Klara Palm och tillhör dressyrsektionen.

Jag började rida när jag var ungefär sex år gammal. Redan vid några års ålder började jag dock följa med min mamma till stallet, varför hästar alltid varit en del av livet. 

Favorithästenjust nu- Spirre, Dexter, Uno och Glenn är alla underbara hästar som ligger mig varmt om hjärtat.

Dagar då jag är i stallet är tisdagar och ofta någon gång under helgen. 

Om jag måste välja mellan dressyr och hoppning blir det utan tvekan dressyr. Det är svårt, ibland frustrerande och alldeles, alldeles underbart!

Den bästa funktionärsposten Jag gillar att vara skrivare på dressyrtävling då det är lärorikt och roligt att höra domarens kommentarer. På våra tävlingar är jag oftast sjukvårdsansvarig, vilket känns som ett meningsfullt uppdrag.

Ett speciellt tävlingsminne När jag kom trea i lektionshästmästerskapen tillsammans med hästen jag växte upp med. Vi hade verkligen kämpat, men till sist lönade sig allt tålamod. 

Martina Löfgren, Prisansvarig & Sponsorer

Jag heter Martina Löfgren, tillhör dressyr- och hoppsektionen

Jag började rida när jag var 8 år.

Favorithäst just nu Jag har många favoriter! Men några som ligger mig extra varmt om hjärtat är Floh, Empire och Uno. Floh är min sköthäst och gamla tävlingskompis från ponnytiden. Empire är en dröm att rida, men det är framför allt hans positiva attityd som charmat mig! Uno är en nyfunnen kamrat, han är rolig att rida och är en riktig kelgris i stallet!

Dagar då jag är i stallet är lördagar och varannan fredag.

Om jag måste välja mellan hoppning och dressyr, så kan jag inte välja. Älskar både hoppning och dressyr och skulle gärna rida fälttävlan där båda grenarna inkluderas!

Den bästa funktionärsposten, svårt val! Jag tycker om att vara funktionär där det är fart och fläkt! När jag var yngre brukade jag önska att få stå på banan och vara flaggare. Jag har tidigare haft en mycket spännande uppgift som coach till både vårt ponnylag och storhästlag under allsvenskan i hoppning. På de senaste tävlingarna har jag varit prisansvarig vilket inneburit en del arbeta innan själva tävlingsdagen med fokus på att leta sponsorer och samla ihop hederspriser till pristagarna.

Ett speciellt tävlingsminne Mitt bästa tävlingsminne är från våren 2015 då jag fick chansen att tävla min favoritponny Floh och representera Bromma ridklubbs ponnylag i hoppallsvenskan:)

Britta Klinga, Banbyggare & Hoppansvarig

Jag heter Britta Klinga och tillhör hoppsektionen

Jag började rida när jag var 6 år på Äppelviken. Första ponnyn jag red hette Dandy😊

Favorithäst just nu Marit! Atticus och Corinne ligger också högt upp på listan.

Dagar då jag är i stallet, tisdagar.

Om jag måste välja mellan dressyr och hoppning, Utan tvekan hoppning!

Den bästa funktionärsposten, På banan, framhoppning med kidsen eller domartornet.

Ett speciellt tävlingsminne När jag vann ett kval på min D-ponny Rambo till Prins Carl Philips trofé på Ryttarstadion. Jag trillade av efter sista hindret men det var precis bakom mållinjen!

Maja Mårdén, Hoppansvarig

Jag heter Maja Mårdén och jag tillhör hoppsektionen.

Jag började rida när jag var 8 år.

Favorithäst just nu är Atticus! Han är väldigt rolig att rida och framför allt att hoppa. Jag gillar att han är en så otroligt glad och positiv häst med en väldigt stark personlighet. 

Dagar då jag är i stallet är tisdagar och tävlingsdagar.

Om jag måste välja mellan dressyr och hoppning så skulle jag välja hoppning, men jag tycker det är väldigt roligt att rida dressyr också. 

Den bästa funktionärsposten är där man får se så mycket som möjligt av de som tävlar, som banpersonal eller tidtagare på hopptävling.

Ett speciellt tävlingsminne bland många härliga minnen från både klubbtävlingar och lokala tävlingar är från KM i hoppning 2008, som jag vann tillsammans med hästen Esset. Både jag och Esset var nog långt ifrån favorittippade den tävlingen och målet var mest att ha kul inne på banan. Vi hade så pass kul att vi lyckades få till en både snabb och felfri runda, och det räckte hela vägen till vinst!

Emma Nolin, Dressyransvarig

Jag heter Emma Nolin och tillhör dressyrsektionen.

Jag började rida när jag var 8 år.

Favorithäst just nu Fille, en läromästare som alltid gör sitt yttersta.

Dagar då jag är i stallet är tisdagar och tävlingsdagar.

Om jag måste välja mellan dressyr och hoppning skulle jag välja dressyr. Det är utmanande men fantastiskt kul!

Den bästa funktionärsposten svårt, alla poster är roliga. Senaste posten jag hade var sponsoransvarig på våra lokala tävlingar. Det var en stor och utmanande uppgift men samtidigt väldigt roligt att få hitta sponsorer som ger de placerade fina och minnesvärda priser på våra lokala tävlingar.

Ett speciellt tävlingsminne. När jag vann en delomgång i Ponnycupen på en ponny jag aldrig hade ridit tidigare. Jag hade verkligen kämpat och tränat på hemmaplan för att kunna platsa i laget och så knep jag en vinst!

Emma Vicklander, Dressyr- & Hoppansvarig

Text kommer inom kort!