TÄVLING

Många tävlingsmöjligheter - om du vill!

Bromma Ridklubb har med lag i hoppallsvenskan bestående uteslutande av ridskoleekipage.

Vår aktiva tävlingssektion (TK) välkomnar alla som vill delta vid BRK:s regelbundna klubbtävlingar i både dressyr och hoppning. Framförallt ordnar och ansvarar TK för tävlingar på klubbnivå, men också för våra lokala tävlingar. Eftersom ryttarna befinner sig på olika kunskapsnivåer och har varierande tävlingsvana, har klubben och ridskolan arbetat fram ett tävlingssystem som passar alla, oavsett ålder, ridkunskap eller tävlingserfarenhet.
Då det nya ridhuset stod färdigt 2010, arrangerade klubben på hösten sin första externa tävling sedan 2005, hoppallsvenskan. Detta har vi sedan fortsatt med och sedan 2014 har vi lagt till ponnytävlingar dagen före hästallsvenskan och vi arrangerar även en lokal dressyrtävling på våren.
Tk anordnar förutom tävlingar även clinics med både interna och externa tränare samt ser till att hinderparken är komplett och i gott skick – Tack Åke! Tk ansvarar också för att cafeterian hålls öppen under tävlingsdagar.
Tävlingskommittén består av 10-12 personer, där samtliga innehar ansvarsposter, och de har med en representant i styrelsen. Varje år hålls cirka fem protokollförda sammankomster.

Bromma Ridklubb anordnar klubbtävlingar

Välkomna till våra externa tävlingar hos
Bromma Ridklubb

IMG_5557

Tävlingskommittén (TK) i Bromma Ridklubb har en bred och aktiv verksamhet. Framförallt ordnar och ansvarar TK för tävlingar på klubbnivå, men även för de lokala tävlingar som arrangeras två gånger per år.

IMG_5564

Det är dock inte bara tävlingarna i sig som det satsas på, man ordnar även clinics och kurser i till exempel vad man gör på en framridning, sitsträning och programridning.

Tk ansvarar också för att hinderparken är i gott skick och att cafeterian hålls öppen på klubbtävlingsdagarna.

Har du tankar, idéer och förslag på förbättringar av klubbtävlingsverksamheten är du välkommen att ta kontakt med någon i TK eller e-posta till tavling@brommaridklubb.nu

Tävlingskommiten

Tävlingskommittén består av 10-12 personer, där samtliga innehar ansvarsposter eller är representanter från ridskolan. TK har även med en representant i styrelsen. Varje år hålls cirka fem protokollförda sammankomster.
Jane Hindersson - Ordförande

Jag heter Jane Hindersson och jag tillhör dressyrsektionen, är ordförande i TK sam styrelserepresentant.

Jag började rida när jag var 11år efter att jag övertalat mina föräldrar om att hästar var en roligare hobby än balett.

Favorithäst just nu Bob – liten häst (ponny) med stor potential. Han är både söt och har det coolaste namnet i stallet.

Dagar då jag är i stallet är tisdagar och tävlingsdagar.

Om jag måste välja mellan dressyr och hoppning, så blir det dressyr. Föredrog hoppning i yngre dagar men när jag började rida storhästar så blev hindrens för höga för min smak.

Den bästa funktionärsposten Speaker eller resultatansvarig. Jag gillar att ha koll på läget och se till att andra har koll. Då passar det bra att vara den som förmedlar det som händer via högtalarna eller vara den som säkerställer att tävlingsresultaten blir rätt.

Ett speciellt tävlingsminne När jag tävlade Albin på våra inbjudningstävlingar i dressyr våren 2015. Ca en vecka tidigare hade jag ramlat av en unghäst och brutit handleden. Detta stoppade inte mig och Albin från att starta och vi red ihop fina poäng och placering trots gipsad arm.

Anna-Carin Lindqvist - Funktionärsansvarig

Jag heter Anna-Carin Lindqvist, tillhör dressyrsektionen och är funktionärsansvarig i TK.

Jag började rida när jag var ca 6 år och Vavva var min första ridlärare.

Favorithästen är Chez Nous som har en härlig humor och en hel del humör.

Dagar då jag är i stallet är alltid på onsdagskvällar och tävlingsdagar. Jag försöker även varva morgonridning måndag och/eller fredag.

Om jag måste välja mellan dressyr och hoppning blir det dressyr alla gånger. Känslan när man hittar samspelet med hästen är fantastisk.

Den bästa funktionärsposten Svårt, det finns så många roliga. Jag gillar att ha lite övergripande koll som funktionärsansvarig, samling mm men också caféet där man får prata med alla glada besökare och tävlande.

Ett speciellt tävlingsminne Det var superkul att få rida Chez Nous på en av våra lokala tävlingar. Han var lite upprörd över att det inte var som vanligt på området och det blev ganska ”mycket” häst att rida men han skötte sig strålande.

Anna Thuresson - Resultatansvarig

Jag heter Anna Thuresson, tillhör dressyrsektionen och är resultatansvarig i TK.

Jag började rida när jag var 5 år.

Favorithäst just nu Svårt. Rolex hade en speciell plats i mitt hjärta och jag saknar honom. Annars finns det många fina hästar; t.ex Twist, Wizard och Dexter.

Dagar då jag är i stallet Alltid på tisdagar, och ofta varannan fredag.

Om jag måste välja mellan dressyr och hoppning, så blir det: Dressyr! Det är så fantastiskt när man hittar samspelet med hästen och kan göra mycket med så lite inverkan som möjligt.

Den bästa funktionärsposten I domartornet: speaka och hålla koll på resultaten.

Ett speciellt tävlingsminne När jag var 11–12 år och tävlade hoppning i Svarta Hingsten Cup. Jag kom till distriktsfinal. Det var stort. 😊

Sara de Woul - Sekreterare

Jag heter Sara de Woul, tillhör dressyrsektionen och är sekreterare i TK.

Jag började rida när jag var 10 år gammal och har ridit på Äppelvikens ridskola sedan dess.

Favorithäst just nu Min absoluta favorithäst är Corlanda men jag tycker även mycket om Twist och Albin.

Dagar då jag är i stallet är torsdagskvällar, i den gruppen som endast rider dressyr, men jag försöker även vara i stallet när vi har tävlingar eller andra aktiviteter. Om jag måste välja mellan dressyr och hoppning så rider jag helst dressyr. Den bästa funktionärsposten Jag är gärna funktionär på våra lokala tävlingar och sedan många år tillbaka har jag haft sekretariatet som ansvarspost.
Inger Kvarfordt

Jag heter Inger Kvarfordt och jag tillhör dressyrsektionen.

Jag började rida för länge länge sen.

Favorithästar Dexter för att han är så kul att rida och dessutom är han Coco Chanels son (som jag skötte när hon jobbade på ridskolan) och Chez Nous som är min nuvarande sköthäst

Dagar jag är i stallet Tis-, tors-och söndagar Om jag måste välja mellan dressyr och hoppning: Dressyr såklart. Bästa funktionärsposten Banpersonal (hoppning) och dörröppnare/löpare (dressyr) då får man se alla ritter o är med där det händer. Ett speciellt tävlingsminne Dom gånger jag fått tävla på våra lokala tävlingar på Mescalero och Beata.
Katti Wright

Jag heter Katti Wright och jag tillhör hoppsektionen.

Jag började rida När jag var ca 9 år.

Favorithäst just nu Finns många hästar jag gillar men favoriten är Empire för att han är så rolig att rida och otroligt fin att hoppa. Han har dessutom en härlig personlighet och temperament!

Dagar då jag är i stallet är måndagar och varannan fredag.

Om jag måste välja mellan dressyr och hoppning, så blir det hoppning för att det är så fantastiskt kul! Älskar att hoppa själv, vara på hopptävling eller följa större tävlingar som mästerskap, världscupen och GCT på TV.

Den bästa funktionärsposten: något hopprelaterat som banbyggare, banpersonal eller tidtagare.

Ett speciellt tävlingsminne: jag har fått förmånen och förtroendet att tävla flera fantastiska hästar från ridskolan under åren och är tacksam för alla de upplevelserna och minnena, men vinster i de laghoppningar jag varit med i har varit lite extra speciella. Så kul att få tävla i lag med några av mina bästa kompisar och få dela glädjen som kommer med en vinst!

Viveca Engman

Jag heter Viveca Engman och jag tillhör hoppsektionen.

Jag började rida En shettis som hette Crazy boy när jag var 10 år. Vi var lika gamla och han blev min bästa vän. Oj vad jag flög av, men det gjorde inget för på den tiden skulle man trilla av 100 gånger innan man blev en bra ryttare och det ville jag bli även då.

Favorithäst just nu På en klar förstaplats ligger Calle. Han är min drömhäst som har allt man kan önska sig: gosig, nyfiken, reaktionssnabb, mjuka gångarter och så har han underbara språng. Tequila har jag varit kär i länge. Att hoppa henne ger en magisk känsla, men dressyren är en desto större utmaning som jag önskar att jag fick till. Boven har också en särskild plats i mitt hjärta.

Dagar då jag är i stallet är onsdagar och varannan fredag.

Om jag måste välja mellan dressyr och hoppning, så blir det hoppning. Det är det bästa som finns, men dressyren är ju grunden, så den kommer man inte undan.

Den bästa funktionärsposten Jag växlar gärna mellan olika uppgifter. Banbygge är något jag vill lära mig mer om.

Ett speciellt tävlingsminne har jag från en tävling i terränghoppning på irländska Flowerhill för ett par år sedan. Oväntat blev det två vinster samma dag i par med Karin, en annan ryttare från BRK. Vi red tre hästar var den dagen, så det var mycket att hålla reda på. Hon var hjärnan som fokuserade på de ca 3 km långa terrängbanorna med olika sträckning och hinderalternativ medan jag var motorn som såg till att vi höll farten på galoppsträckorna. Vår glädje och irländarnas förvåning den dagen! Att få dela upplevelsen med både tvåbenta och fyrbenta vänner var speciellt.

Ebba Wraghe

Jag heter Ebba Wraghe och jag tillhör hoppsektionen.

Jag började rida när jag var jätteliten, så länge jag kan minnas. Ett av mina första minnen är att min mamma satte upp mig en shetlandsponny.

Favorithäst just nu Det är svårt, gillar alla hästar. Men om man får välja två så är det Twist och Grey! De har båda två fantastisk inställning och anstränger sig för sin ryttare. Twist är lyhörd, mjuk, supergullig att pyssla med och hoppar helt fantastiskt! Grey har lite mer ponnybusigt sinne och även han hoppar fantastiskt. Både Twist och Grey är riktiga toppenhästar!

Dagar då jag är i stallet är tisdagar och varannan fredag

Om jag måste välja mellan dressyr och hoppning, så blir det hoppning! Gillar när det är lite action, fart och fläkt. Men det blir ingen bra hoppning utan bra dressyr som grund…

Den bästa funktionärsposten Banchef på hopptävling, väldigt roligt och lärorikt att prata med banbyggaren. Det är mycket att hålla koll på, hinder, bommar och logistik. Skrivare på dressyrtävling, det gör inget att man blir lite trött i handen efter ett tag. Det är rätt så spännande att höra vad domaren har att säga.

Ett speciellt tävlingsminne att titta på vår 2019 när Peder Fredricson tog hem segern och Malin Baryard kom tvåa i en Grand Prix under Global Champions Tour. Det var mäktigt att se! Mitt eget bästa tävlingsminne var BRKs lokala tävlingar 2018 när jag kom femma med fina hästen Beata (som egentligen var dressyrhäst). Hon hoppade perfekt på varje hinder, prickade in varje distans och var en riktig stjärna! Ärevarv på hemmaplan var underbart!