Fritidsverksamhet

Edris Jansson - Fritidsledare
Hej!

Jag heter Edris Jansson och är fritidsledare på Äppelvikens Ridskola sedan hösten 2015. Jag började själv rida på Äppelviken när jag var liten och spenderade många år och större delen av min fritid här i stallet.

Fritidsledarens främsta uppgift är att finnas till hands för alla barn och ungdomar som vistas i verksamheten varje dag och se till att stämningen alltid är så bra som möjligt, alla ska känna sig välkomna och trygga i stallet!

Jag anordnar både på egen hand, och tillsammans med U-sek, olika avsuttna aktiviteter i stallet, kring hästarna och i klubbis

Vi syns i stallet!
//Edris

Sociala Medier

För att se mer vad vi hittar på i stallet kan ni kika in på facebook eller instagram, Edris Jansson fritidsledare bromma och fritidsledarebromma.

När är jag i stallet?

På följande tider finns jag på plats i stallet: mån- fre kl. 13.00-19.00

Frågor eller Funderingar

0722-50 50 94

flbrommabrk@gmail.com

Add Your Heading Text Here

Teoriundervisning​

Bromma Ridklubb har i samarbete med Äppelvikens Ridskola huvudansvar för teoriundervisningen. Teorin som handlar om att utveckla kunskaper kring hästar och ridning ingår i medlemsavgiften till Bromma Ridklubb och sker både i samanband med ridlektion och som avsutten verksamhet.Teori riktar sig till er som rider JN och J2

Samlingsplats för teorin är alltid uppropsbänken i stallet!

Men du kan alltid öva hästkunskap och testa dig i hästkunskapspel, kanske utmana dina stallkompisar.

Skåp

I stallet finns det 48 skötarskåp, i varje skåp finns det plats för 3 skötare.

Dessa skåp är framförallt till för dig som skötare att förvara skötarlåda/väska mm.

För att få tillgång till ett skötarskåp måste du alltså vara skötare och för att få nyckeln till skåpet betalar du en avgift på 100kr som finns för att betala underhåll av skåpen samt kopiera upp nya nycklar. All skåpadministration sköts av fritidsledaren.

Sen finns det skåp uppe i klubbis och våra omklädningsrum som man kan hyra på årsbasis.

Önskar du hyra ett av dessa skåp kontaktar du fritidsledare Edris på flbrommabrk@gmail.com

Skötarsystemet

Skötarsystemet finns för att alla barn och ungdomar i stallet ska få möjlighet att lära sig ta hand om en häst och vilket ansvar det medför.När man är skötare bör man vara i stallet och sköta sin häst eller ponny minst 2 dagar/ vecka, med vissa undantag.

För att bli en skötare krävs det att man rider i lägst J2 och genomför en skötarkurs på tre tillfällen, som sedan avslutas med ett prov, antingen skriftligt eller muntligt.

För att skötarsystemet ska fungera så bra som möjligt finns det vissa regler som alla skötare måste följa:

  • Rykta hästen varje gång du sköter
  • Ta hand om hästens utrustning 1 gång/ vecka
  • Tvätta vattenkopp och krubba 1 gång/ vecka
  • Vara en god förebild i både stallet och klubblokalerna

När man är skötare är det viktigt att man går på skötarmöte ca 4 ggr/ år. Vid frånvaro på ett skötaremöte är det även där viktigt att du hör av dig till fritidsledaren i god tid, annars riskerar du att mista din plats som skötare. Information om mötesdatum kommer alltid upp på anslagstavlan i stallet minst 1 vecka i förväg.

Har du inte möjlighet att sköta, t.ex. pga sjukdom eller att du ska resa bort, hör du av dig till fritidsledaren. Om du inte hör av dig när du är borta blir frånvaron ogiltig. Om det upprepas allt för många gånger kan din plats som skötare gå vidare till någon annan.

Övriga frågor gällande skötarsystemet- vänligen kontakta Edris,

Mail: flbrommabrk@gmail.com

Telefon: 0722- 50 50 94