symbol

BROMMA RIDKLUBB

Bromma Ridklubb bildades 1939

Bromma Ridklubb
En av de 15 största av Stockholms Läns cirka 130 ridklubbar

Klubben har drygt 550 medlemmar där fler än hälften av medlemmarna är barn och ungdomar.

Träns

Det är obligatoriskt att vara medlem i Bromma Ridklubb för alla som rider på Äppelvikens Ridskola

Vad får man som medlem i Bromma Ridklubb?

Delta i teori och övrig utbildning som anordnas av fritidsledare.

Vara skötare på ridskolans hästar.

Vara med på klubbtävlingar, kurser och andra aktiviteter som BRK ordnar

Olycksfallsförsäkring via Svenska Ridsportförbundet

Utnyttja våra fina lokaler Klubbis

10 % rabatt när du handlar på Stenbergs läder, Abrahamsbergs ridsport och Stockholms Hästbutik

Svenska Ridsportförbundets tidning Häst & Ryttare hem i brevlådan

Verksamhetsidé

Bromma Ridklubb är en ideell förening och sammanslutning av för ridsporten intresserade med ändamål att bl.a. främja ridningen i Sverige på sätt som anges i Ridsportförbundets stadgar.

Bromma Ridklubb ska, i samverkan med Äppelvikens Ridskola, främja en verksamhet som stimulerar till ett livslångt intresse för hästen och ridsporten.

Värdegrund

Vi värdesätter:
Respekt & Kunskap
Ärlighet & Glädje
Vilja & Kreativitet
Rättvisa

Vi Tackar vår Huvudsponsor

Försäkring

Alla medlemmar i föreningar anslutna till Svenska Ridsportförbundet omfattas av en olycksfallsförsäkring hos Folksam. Försäkringen gäller för alla aktiviteter som bedrivs i föreningens regi eller i samverkan med föreningen och omfattar även föreningsmedlemmar då de deltar i aktiviteter som arrangeras av andra medlemsföreningar. Försäkringsskyddet gäller även vid resa till och från aktiviteten och vid medlemmens enskilda ridning/träning av häst. Vid anmälan om skada erfordras att ansvarig person för verksamheten på skadeanmälan bekräftar att den skadade omfattas av försäkringen. Med reservation för ändringar, fullständiga villkor för försäkringen finns här

BROMMA RIDKLUBBS STYRELSE

Sophie Piir - Ordförande

Jag är en klassisk återvändare som efter ett långt uppehåll från ridningen i vuxen ålder återvände till Äppelvikens Ridskola för ett par år sedan när min dotter Märta började rida: ett mycket nostalgiskt ögonblick att plötsligt stå i lilla ridhuset igen – fast nu som förälder!
Sedan 2017 sitter jag i styrelsen för Bromma Ridklubb och år 2020, då livet ställdes om för oss alla, blev mitt första år som ordförande. Jag ser verkligen fram emot att tillsammans med det härliga gänget vi är i styrelse, TK och U-SEK, och inte minst ridskolan, få förvalta och utveckla vår verksamhet i takt med att allt återgår till vad det brukar vara.
Ni kan oftast springa på mig i stallet på tisdagar, onsdagar, fredagar och även en del på helgen. Jag tycker vi har så många fina hästar och ponnies, men två hästar som har en särskild plats i mitt hjärta är Corinne och Lambi (som inte finns med oss längre).
Om ni har frågor, tankar och idéer eller om ni också vill engagera er i vår förening – tveka inte att höra av er till mig eller någon av oss andra!

Lotta Gustafsson – Medlemsansvarig

Jag är ny i styrelsen från 2021 och är medlemsansvarig tillsammans med Lena Hansson. Det är intressant att få lära sig mer om Bromma Ridklubb och ridskolans verksamhet. Jag började hänga på Äppelviken när min dotter Vendla började rida för sex år sedan. Det har blivit många timmar på läktaren genom åren. Efter tre år kände jag att det var dags att själv komma upp på hästryggen efter tjugo års uppehåll. Gick en återvändarkurs i ett annat stall och började rida där. Sen fick jag till min glädje en plats här på Äppelviken. Nu rider jag på lördagar och ofta en vardagkväll. Ibland hoppar jag in och mockar och soppar lite när dottern jobbar, bara för att det är mysigt att hänga i stallet. Jag har också upptäckt att det är riktigt mysigt att åka och höa tillsammans på kvällen.

Lena Hanson – Medlemsansvarig

Jag heter Lena Hanson och är medlemsansvarig i BRK. Jag har bara ridit på Äppelviken i ungefär ett år och jag rider framför allt på fredagmorgnar. Jag är ganska nyligen hemflyttad från USA där jag bodde i sex år där jag ägde ett Oldenburgsto som heter Brooklyn. Jag tycker att det är jätteroligt att vara engagerad i ridklubben och ser verkligen fram emot alla aktiviteter som är på gång.

Katarina MacLeod – Utbildningar och events

Jag heter Katarina MacLeod och jag är ansvarig för utbildning i styrelsen. Det är jag som brukar ordna till exempel clinics, grönt kort kurs och eller föredrag. Jag brukar vara i stallet på måndagkvällar. Att rida eller bara vara i stallet är det bästa jag vet så jag är där så ofta jag kan, gärna på morgonen. Mina favorithästar är Twist och Wizard och så tycker jag Sunny är en underbar liten ponny. 

Felicia Fagerström – Säkerhets- och sjukvårdsansvarig

Hej, jag heter Felicia och är 27år gammal och är klubbmästare samt säkerhetsanvarig i styrelsen. Jag har ridit på ridskolan i 21år och min absoluta favorithäst är Figo. Under mina 21år på ridskolan har jag både varit med i minikomitéen, USEK och jobbat heltid i stallet. Idag jobbar jag heltid som barnmorska på förlossning men försöker ägna så stor del av min fritid som möjligt i stallet. Ni hittar mig i stallet på kvällarna på onsdagar, torsdagar och fredagar. Hoppas vi ses i stallet och på kommande aktiviteter!

Tina Blix - Kommunikationsansvarig

Jag är ny i styrelsen sedan februari 2021 och har rollen som kommunikationsansvarig. Har ridit på Äppelvikensridskola sedan drygt två år. I tonåren hade jag en egen D-ponny som var den mest egensinniga häst jag mött, hon accepterade till exempel inte att någon annan än jag skodde henne (jag fick så klart hjälp av hovslagare, på säkert avstånd 😉 ). Sen hade jag ett litet uppehåll på ca 25 år, tills jag nyligen började rida igen. Det är verkligen helt fantastisk att få ägna tid åt dessa underbara djur igen. Har många favoriter i stallet men just nu ligger Empire, Atticus, Wizard och Flipper högt på listan. Ni hittar mig vanligtvis i stallet på tisdag-, torsdag- och lördag förmiddag.

Jenny Hagberg Eriksson – Intäktsansvarig

Hade aldrig klappat en häst innan dottern Julia började rida för 6 år sedan och var då väldigt häst-rädd, försöket övertala Julia om att dansa istället för att börja rida…
För fyra år sen vid 42 års ålder, fick “Ridlärar-Lovisa” upp mig på hästryggen, Leo för första gången i mitt liv. Det var kört från första stund så att säga. Det blir som oftast många timmar i stallet varje vecka med egen ridning, intresse i dotterns ridning, som “vuxen i stallet” och engagerad i tävlingar osv.  När jag inte är i stallet jobbar jag som inredningsarkitekt och älskar allt som har med träning att göra. Pratar säkerligen lite för mycket, ler lite för stort och blir barnsligt glad när jag lär mig nytt i stallet och sadeln. Ja en “glad tant i stallet” helt enkelt.

Nina Spegel – sekreterare

Hej, jag heter Nina Spegel och är sekreterare i styrelsen för Äppelvikens Ridskola. Mitt mål är att ta upp ridningen och bli så duktig att jag kan börja i en vuxengrupp framöver. Tills dess hänger jag gärna i stallet och tittar på när min dotter rider. Gosar, sopar, mockar och snackar med alla trevliga människor.  

Jan Eriksson -IT och Systemansvarig

Jag heter Jan Eriksson och är ny i styrelsen sedan 2021. Jag är ansvarig för IT-frågor.

Efter att ha varit basket- och fotbollstränare så blev jag hästpappa när dottern valde ridningen före bollsporterna. När min dotter började på Äppelviken blev det mer tid för mig i stallet.

Som att det inte räcker med tiden på Äppelviken, så tillbringar jag även en del tid i stallet där familjens häst står. Med många år på läktaren och i stallet så lär jag mig mer och mer om ridning och hästar varje gång.