Bromma Ridklubb

Bromma Ridklubb bildades 1939 och är en av av Stockholms Läns största ridklubbar. Vi har cirka 600 medlemmar och hälften av dem är barn och ungdomar. Vi vill främja en verksamhet som stimulerar till ett livslångt intresse för hästen och ridsporten.

Bromma Ridklubb (BRK) är en ideell förening som tillsammans med Äppelvikens Ridskola arbetar för en trygg tillvaro och bra gemenskap i stallet, teoretisk och praktisk utbildning och roliga aktiviteter, utöver lektionsridningen. Äppelvikens Ridskola håller i all lektionsverksamhet och driver stallet med hästarna och all personal, medan Bromma Ridklubb står för all avsutten verksamhet.
Bromma Ridklubb och all verksamhet är helt beroende av engagemanget från våra medlemmar och deras föräldrar. Välkomna att engagera er och ta del av vår fina samvaro i alla åldrar med våra ungdomar och hästarna i fokus. Det finns många olika sysslor att bidra med vare sig man har hästkunskap sedan tidigare eller inte.
När man rider vid Äppelvikens Ridskola är det obligatoriskt att vara medlem i Bromma Ridklubb. Som medlem i klubben är man även automatiskt medlem i Svenska ridsportförbundet. Det innebär bland annat att man omfattas av deras olycksfallsförsäkring.
För att bli medlem: maila namn, adress och personnr till info@brommaridklubb.nu

BRKs styrelse

Styrelsen som leder verksamheten består av 11 medlemmar med representanter från ridskolan, ungdomssektionen och tävlingssektionen.


Tävlingskommittén

Tävlingskommittén arrangerar tävlingar på olika nivåer i både dressyr och hoppning för ponny och häst. Varje år arrangeras också större inbjudningstävlingar där ekipage från andra ridklubbar kommer och tävlar hos oss.
Ungdomssektionen

BRK har en aktiv ungdomssektion (U-SEK) som arrangerar aktiviteter för både stora och små. Missa inte den årliga påskäggsjakten, spökrundan vid Halloween och årets höjdpunkt; Luciashowen. Showen skrivs och framförs av ungdomarna själva. Utöver det kan man vara med på skötartävlingar, pizzakväll, pluggmys, chokladbollstävling och mycket mer.

Fritidsledare

Varje dag besöker många barn och ungdomar ridskolan i samband med sina ridlektioner eller bara för att hänga med hästarna och kompisarna. Med stöd av Stockholms stad har klubben möjlighet att ha en fritidsledare på plats som är tillsammans med barnen i klubbis på vardagseftermiddagarna. Fritidsledaren håller i skötarsystemet och finns där för barnen.

Vi värdesätter

  • Respekt och kunskap
  • Ärlighet och glädje
  • Vilja och kreativitet
  • Rättvisa

Vår verksamhetsidé

Bromma Ridklubb är en ideell förening och sammanslutning av för ridsporten intresserade med ändamål att bl.a. främja ridningen i Sverige på sätt som anges i Ridsportförbundets stadgar.

Bromma Ridklubb ska, i samverkan med Äppelvikens Ridskola, främja en verksamhet som stimulerar till ett livslångt intresse för hästen och ridsporten.

Försäkring

Alla medlemmar i föreningar anslutna till Svenska Ridsportförbundet omfattas av en olycksfallsförsäkring hos Folksam. Försäkringen gäller för alla aktiviteter som bedrivs i föreningens regi eller i samverkan med föreningen och omfattar även föreningsmedlemmar då de deltar i aktiviteter som arrangeras av andra medlemsföreningar. Försäkringsskyddet gäller även vid resa till och från aktiviteten och vid medlemmens enskilda ridning/träning av häst. Vid anmälan om skada erfordras att ansvarig person för verksamheten på skadeanmälan bekräftar att den skadade omfattas av försäkringen. Med reservation för ändringar, fullständiga villkor för försäkringen finns här

Vi tackar vår huvudsponsor